Több mint 30 al-Kaida taggal végeztek Jemenben

Az al-Kaida több mint harminc tagját ölték meg a terrorszervezet dél-jemeni kiképzőtáborai ellen pilóta nélküli repülőgéppel végrehajtott légicsapásban vasárnap.

Egy hasonló dróntámadásban legkevesebb 10 terrorista és három polgári lakos halt meg szombaton a jemeni al-Bajda tartományban. A vasárnapi légicsapásban az Arab-félsziget al-Kaidája (AQAP) bázisait támadták Jemen déli részén, fenn a hegyekben.

Törzsi források szerint legalább három lövedék csapódott be a hajnali ima után. A jemeni védelmi minisztérium honlapján megjelent közlemény szerint a légicsapást azért hajtották végre, mert értesülések szerint “terrorista elemek támadást terveztek létfontosságú polgári és katonai létesítmények ellen”.

A támadás minden valószínűség szerint amerikai drónnal történt, mert Jemenben csak az Egyesült Államok használ pilóta nélküli repülőgépeket. Egy névtelenséget kérő illetékes azt mondta újságíróknak, hogy a célpontok közt az al-Kaida “vezető szerepet betöltő és veszélyes”, különböző állampolgárságú fegyveresei szerepeltek.

Szemtanúk látták, amint a terrorszervezet életben maradt tagjai holttesteket és sebesülteket vittek ki a térségből. Az Arab-félsziget al-Kaidája az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet egyik legagresszívabb tagszervezete.

Vezetője, Nasszer al-Vuhaisi a minap egy interneten terjedő videofelvételen, amely valahol a jemeni hegyekben készült, fogadkozott harcosok nagy tömege előtt, hogy mindenütt támadni fogják a nyugati “kereszteseket”, főleg az Egyesült Államokat.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez