Szeparatizmus miatt menesztették az ukrán rektort

Elbocsátották hivatalából a Dnyipropetrovszki Belügyi Egyetem rektorát: szeparatizmussal megvádolták. Ezt Szerhij Kvit, ukrán oktatásügyi miniszter jelentette be Kijevben.

„Tényekkel rendelkeztünk a Dnyipropetrovszki Belügyi Egyetem rektora, Szerhij Alferov szeparatista pozíciójával kapcsolatban. A belügyminiszterhez fordultam és menesztették rektori hivatalából” – idézte az ukrán Interfax az oktatási minisztert.

Hogy pontosan milyen információk bizonyítják Alferov szeparatizmusát, az sem a sajtótájékoztatóból, sem az egyetem, sem Dnyipropetrovszk honlapjáról nem derül ki.

Nem ez az első eset, hogy az Ukrán Belügyminisztérium munkatársát az oroszbarát szakadárokkal fenntartott kapcsolata miatt büntetik, emlékeztetett a Lenta.ru. November közepén például azért indítottak eljárást egy donyeck-megyei rendőrőrs parancsnoka ellen, mert állítólag együttműködött az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népi Köztársaság képviselőivel. A vizsgálat szerint a vádlott lefegyverezte az ukrán erők egyik alakulatát Donyeck területén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez