Brazilia fejleszti tudományos együttműködését Magyarországgal

Brazília a  közeljövőben százezer ösztöndíjjal tanuló egyetemistát szeretne  elküldeni olyan egyetemekre, amelyekkel erős ipari kapcsolataik vannak és ezen országok közé tartozik Magyarország is. Ez hangzott el a brazil Tudományos, Technológiai és Innovációs miniszter Aloizio  Mercadante 2011. november 18-án a Nemzeti Innovációs  Hivatalban tett látogatásán.

 

A vendég megbeszélést folytatott a hivatal elnökével Dr. Mészáros  Györggyel és kiemelte: megtiszteltetésnek vette a meghívást, amely egy olyan országból érkezett, ahol a tudományos kutatásoknak több évszázados hagyománya van.

Aloizio  Mercadante megjegyezte, hogy a két ország közötti tudományos, illetve kutatási és  fejlesztési programok szilárd alapot adhatnak az együttműködéshez, ami  a jövőben lehetővé tenné olyan területek, mint a gyógyszergyártás,  információs technológia, környezetvédelmi technológiák, a  közlekedésipar, az atomenergia és az űrkutatás erőteljes fejlődését. 
A felek megállapodtak abban, hogy szakértők, illetve egyetemek  bevonásával decembertől kezdődően olyan projektterveket dolgoznak ki,  amelyeket a márciusban, Budapesten megtartandó Magyar- Brazil  Tudományos Szemináriumon immáron végleges formába öntve hagynak jóvá.  Aloizio Mercadante és Dr. Mészáros György ünnepélyes keretek között  
szándéknyilatkozatot írt alá a két ország tudományos, innovációs és  technológiai kapcsolatainak fejlesztéséről.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez