A legfestőibb búvárhelyek a Közel-Keleten

Akár fanatikus búvár vagy, akár csak felülről nézegetnéd szemüveggel és pipával a korallzátonyokat és a halakat, a világ legszebb helyei közül jópárat elérhetsz alig néhány órás repüléssel. Napsütés, tenger, homok és millió színben pompázó víz alatti világ. Mi kell még a nyárhoz?

Az utazási prospektusok egyre-másra ajánlják saját desztinációjukat, hihetetlennél hihetetlenebb élményeket ígérve a látványra éhes turistáknak. De hogy ne fussunk lyukra, és tényleg azt kapjuk, amit szeretnénk, bízzuk magunkat a helyiekre. Az egyik jordániai hírportál kiválasztotta a top 3 helyet. Dőljünk nyugodtan hátra, aztán pakoljuk be a papucsot, a fürdőruhát és a búvárcuccot. Biztos, hogy nem fogunk csalódni, nem a szennyeződéstől fakuló korallokat fogjuk látni, és nem kell attól tartanunk, hogy a halak meszziről elkerülnek bennünket. Nézzük hát a három legszínpompásabb búvárhelyet a Közel-Keleten!

El-Gouna, Egyiptom

A gyönyörű Vörös tenger egyik gyöngyszeme, Hurghadától kicsit északra. A “Laguna” a legnépszerűbb pontja, hajótemetőnek is hívják. Itt hever ugyanis a tengerfenéken a 2. világháborús brit hadihajó, az SS Thistlegorm, amelyet két német bombázó süllyesztett el. A látogatókat itt vízen viszik ki a legjobb merülőhelyekhez. Az olyan ismert nyaralóvárosokkal ellentétben, mint például Sharm el-Sheik, itt télen is meleg van, a nyár pedig kevésbé forró, és sokat tesznek azért, hogy konzerválják a vízi élővilágot. Ha minél többféle trópusi halfajtát akarsz látni, akkor ez az a hely, amire vágysz.

El-Sawadi, Omán

al owadi

Az Arab öböl búvárhelyeinek koronaékszere – ezt mondják róla. A Daymaniyat szigeteken érintetlen és burjánzó a vízi világ, özönlenek is minden égtájról a turisták. Delfinekkel, teknősökkel és mandarinszínű csikóhalakkal úszhatunk együtt. Kipróbálhatjuk az élvezetes és izgalmas éjszakai merülést is, mindehhez pedig a víz hőmérséklete nyáron gyakran megközelíti a 30 fokot. A part egyórányi útra van a fővárostól, Maszkattól.

Fethiye, Törökország

fethiye

Színpompás szivacsok, korallok, polipoknak otthont adó barlangok. A víz kristálytiszta és nyugodt. Az egyik legnépszerűbb pont az Afkule fal, ahol moray angolnák mellett rengeteg ritka és érdekes tengeri lényt láthatunk. Nyáron nagyon meleg és száraz a hely, de azt mondják: megéri az izzadságcseppeket. És a nap végére, akár amatőr vagy, akár profi búvár, az ősi város mellett a tenger felébreszti a benned szunnyadó Jacques Cousteau-t.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez