Az út rossz oldalán vezetett – lelőtte a rendőr

Egyiptomban úgy tett pontot egy közlekedési vita végére egy rendőrtiszt, hogy lelőtte 16 éves vitapartnerét. Az eset még szerdán volt, a törvényszék elnöke azonban most erősítette meg a sajtóértesüléseket.

A 16 éves Mohamed Karam a tuk-tukját vezette szerdán késő este Kairó észak-keleti részén, Matarija kerületben. Kairó külvárosai tele vannak ezekkel az apró járművekkel, amelyek minden résbe igyekeznek befurakodni, gyakorlatilag életveszélyessé téve a forgalmat. A sofőrök nem egyszer alig idősebbek 10 évesnél, ami nem javít sokat a helyzeten. Mohamed ráadásul a szembesávban vezetett. Ezért megállította a közlekedésrendészet egyik tisztje. Szó szót követett, a tinédzser és a rendőr összevitatkozott, és az utóbbi végső érvként a fegyverét használta.

A fiú azonnal meghalt, az ügyészi hivatal pedig törvényszéki vizsgálatot kért a halál okának kiderítésére. Ami persze a rendőr által leadott lövés volt. Az ügyészség időközben azonosította a tisztet, és az ügyét átadta a balesetekkel foglalkozó részlegnek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez