Találd ki, hol lehet a világon a legjobban vásárolni!

New York lett a második, London a harmadik. Legalábbis a vásárlási élmény tekintetében. És hogy ki utasította a divatos metropolisokat maga mögé? Egy közel-keleti város. Ezt ráadásul nem szakértők állítják, hanem maguk az utazók. A TripAdviser most másodszor hozta nyilvánosságra éves városfelmérése ereményét.

Összesen 54 ezer ember véleményét vetették össze: azokét, akik a közelmúltban osztották meg tapasztalataikat a világ legnagyobb, személyes élményekre épülő utazási tanácsadó oldalán. És úgy találták: Dubaj a legjobb bevásárlóhely a világon, megelőzve New Yorkot és Londont. A város lett a világelső a vendéglátás, vagyis a hotelélmény terén is, ott a mexikói Cancun és a thaiföldi Bangkok követi. Az eredmény tükrözi a dubaji törekvéseket: ott építették fel ugyanis a világ legnagyobb bevásárló-, szabadidő- és szórakoztató központját, a Dubai Mallt. Ami pedig a vendéglátást illeti, ott van a világ legmagasabb szállodája, a Marriott Marquis, és a legfényűzőbb is, a hétcsillagos Burzs el Arab.

A városnak persze továbbra is nagyratörő tervei vannak. A 2020-as Expo idejére évi 20 millióra szeretné feltornászni a vendégek számát, a világ leglátogatottabb helyévé igyekszik válni. Ehhez valószínűleg nem jön rosszul neki a most közzétett felmérés.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez