Tigriseket ment az emírségi trónörökös

Az Emírségekben imádják a nagymacskákat, emlékezzünk csak vissza arra az esetre, amikor Dubajban oroszlánt filmeztek le egy gépkocsi hátsó ülésén. Most a tigrisek kerültek az emírségi média középpontjában, mivel az uralkodó trónörököse több milliárd dollárt adományoz a nagymacskák megmentésére.

Nyolcvanmillió dollárt, azaz 17,8 milliárd forintot adományozott nemzetközi támogatók bevonásával a tigrisek és más veszélyeztetett, vadon élő macskafajok megmentésére Abu-Dhabi trónörököse.

Az adományozók vasárnap Dubajban jelentették be a 10 évre szóló megállapodást, amelyben a nagymacskák megóvásán dolgozó Panthera természetvédő szervezettel működnek együtt. A programot Mohamed bin Zajid an-Nahajan abu-dzabi herceg, Thomas Kaplan amerikai üzletember, a Panthera alapítója és elnöke, Jho Low, a hongkongi Jynwel Capital befektetési cég elnök-vezérigazgatója, valamint Hemendra Kothari indiai üzletember, természetvédő finanszírozza fejenként 20 millió dollárral.

A támogatás célja 38 macskafaj megóvása, többek között az orvvadászat elleni intézkedések, valamint földvásárlások révén. A megvásárolt területeken biztos folyosókat alakítanának ki az állatoknak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez