Bírság helyett étellel lép fel a rendőrség a gyorshajtás ellen

Sok a baleset a ramadán idején az iszlám országokban. Főleg a napnyugta előtti két órában, amikor az egész nap étlen-szomjan tevékenykedő emberek rohannak haza a böjtöt megtörő első étkezésre, az iftárra. Ezen próbál változtatni a rendőrség az Egyesült Arab Emírségekben. Tavaly már sikerült is lejjebb vinnie a balesetek számát.

Különösen nagy kihívást jelent a Ramadán ilyenkor, amikor a forró nyárra esik. Nem könnyű egész nap étel, és főként víz nélkül a helyenként több mint 40 fokban. Pláne, hogy ilyenkor a leghosszabbak a nappalok. Nem csoda hát, hogy mindenki száguld haza az első étkezésre. Az utcák teljesen kiürülnek szürkületkor a Közel-Keleten. De a napnyugta előtti két óra nehéz a zsúfolt utakon.

Ezen akar könnyíteni a holnap kezdődő böjti hónap előtt a dubaji rendőrség. Tagjai naponta 1200 élelmiszercsomagot osztanak majd a dugókban veszteglő autósoknak a város különböző negyedeiben. A közlekedési részleg helyettes vezetője azt mondja: azért, hogy lenyugtassák a sofőröket. Ne legyen kényszer a hazaszáguldás, legyen náluk élelem akkor, amikor lemegy a nap, és magukhoz vehetik az első falatot.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez