Bevonhatják az Európában “rosszalkodó” kuvaitiak útlevelét

Azzal az ötlettel állt elő két kuvaiti törvényhozó, hogy vegyék el azoknak az útlevelét, akik rosszul viselkednek külföldön, különösen Európában. Azt nem árulták el, hogy mit értenek a nem megfelelő viselkedésen, de a közösségi médiából az is kiderül.

A képviselők a belügyminisztertől kérték, hogy gondoskodjon arról: ne rontsák Kuvait képét külföldön azok, akik nem tudnak viselkedni. Azt javasolták, hogy öt évre vonják be az ilyen polgárok útlevelét. Sőt megkeresték az egészségügyi tárca vezetőjét is, akitől azt kérték: ne engedje külföldi gyógykezelésre azokat a pácienseket, akik ott vétenek a jó ízlés ellen. A helyzet szerintük már annyira rossz, hogy egyes európaiak már az összes arab eltávolítását követelik néhány ember miatt a kontinensről – írja a Gulf News.

Azt mondja a két törvényhozó, hogy sokat ártanak Kuvait jó hírnevének az ilyen utazók. Mert a kuvaitiak civilizáltak és kifinomultak, tisztelik azoknak az országoknak a törvényeit, szokásait és hagyományait, amelyeket felkeresnek. És félő, hogy nekik kell fizetniük azoknak a felelőtlen honfitársaiknak a tetteiért, akik a kuvaiti diplomatákat is kínos helyzetbe hozzák az egyes országokban.

Azt egyik képviselő sem részletezte, hogy milyen kihágások miatt kérnek lépéseket a kormányról. A közösségi médiában azonban több kép vagy videó is feltűnt külföldön nem éppen példásan viselkedő kuvaitiakról. Például egy nőről, aki a papucsával veri a gyerekeit egy parkban, vagy fiatalokról, akik szökőkutakat rontanak el. De vannak olyan fotók is, amelyeken az utazók üres szatyrokat és üdítős dobozokat szórnak el az utcán, ahelyett, hogy a szemetest használnák.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez