Nem tetszett neki a radar, hát felgyújtotta

Az Egyesült Arab Emírségekben a jelek szerint nem nagyon kedvelik az autósok az útmenti radarokat. Most kettőt gyújtott fel belőlük egy férfi, de korábban már volt olyan is, hogy pisztolylövésekkel végzett ki minden, útjába eső sebességmérőt valaki.

Most gyorsan sikerült elkapni a tettest. Valaki látta a gyújtogatást, felírta a rendszámot, és rövid időn belül kopogtattak is a rendőrök a vélhetően száguldozni szerető autós ajtaján. A férfi egyelőre nem volt hajlandó elárulni, hogy miért lobbantotta lángra a radarokat, de a rendőröknek már van tapasztalatuk a motívációkról. Korábban egy fiatalember lőtt szét összesen 11 sebességmérőt. Akkor kiderült: azért, mert túllépte a sebességet. Nagyon. Úgy döntött, hogy megsemmisíti a bizonyítékokat. Visszament hát, és egy-egy sorozatot eresztetett mindegyik radarba. Úgy bukott le, hogy a rendőrök végigjárták azt a 30 embert, akik elsőként osztották meg a lövöldözésről szóló hírt Blackberryjükön.

A gyújtogatás sem ritka, évente van legalább egy ilyen eset. De ennél jóval gyakrabban fordul elő, hogy festékkel öntik le a radarokat, vagy összetörik bennük az üveget.

Pedig arrafelé nagyon bekeményítettek mostanában a rendőrök. Dubajban olyan radarokat telepítenek, amelyek a gyorshajtáson túl még hét másik szabálysértést is képesek rögzíteni. Nem szeretik azokat, akik megrongálják őket. Még a régebbi generációs készülékek darabja is 250 ezer dirhamba, vagyis úgy 15 millió forintba kerül.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez