A Fáraó jó asszonya? Megmutatjuk Sziszi feleségét is

Elsöprő fölénnyel nyerte meg az egyiptomi elnökválasztást Abdel Fattah el-Sziszi, aki vasárnap esküszik fel a hivatalára. Győzelme nyereség az egész családnak – írja a a nem éppen tekintélytiszteletéről híres jordániai hírportál, az Al Bawaba. Csomagolnak már, hogy beköltözzenek a heliopoliszi elnöki palotába, és az asszonyról meg a gyerekekről, akik sokáig többé-kevésbé rejtőzködtek a nyilvánosság elől, ezután majdnem annyit fognak beszélni, mint a papa vitatott politikájáról.

Sziszi lányáról már írtunk, most jöjjön a felesége. A first lady a saját jogán is a figyelem középpontjában fog állni: a háziasszonyoknál és a divatrajongóknál mindenképpen. Jóllehet az, hogy ő Sziszi felesége, automatikusan Egyiptom legnagyobb hatalmú asszonyává teszi, úgy tűnik, ő nem vágyik többre a feleség-szerepnél. A hírek szerint már korábban több ambíciózus állást is felkínáltak neki, de ezek egyike sem volt elég arra, hogy eltántorítsa a jó feleség szerepkörtől. Intiszár Amer, aki egyébként unokatestvére Sziszinek, és már a gimiben elkezdett járni majdani férjével, sosem vállalt munkát, mindvégig a családdal, a négy gyerek nevelésével foglalatoskodott.

Sokan vetik össze mostanában Egyiptomban a volt elnök, Mohamed Morszi nejét a majdani államfőével. Jóllehet mindketten a hagyományos iszlám öltözetet, a hidzsabot viselik, már első pillantásra nyilvánvaló, hogy egymással ellentétes vallásideológiai szférából érkeztek. Jólehet sokan azt pletykálják, hogy a leendő first lady nikábot, mindent eltakaró fekete fátylat hord, nem árt tudni, hogy ez a ruhadarab Sziszi ideológiai hozzáállásának az antitézise – véli az Al Bawaba. És valóban. Intiszár Amer nem nikábot, csak fejkendőt visel. Ruházata is érezteti, hogy messze van a Muzulmán Testvériség táborától: mérsékelt, de ugyanakkor elkötelezett muszlim.      

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez