Magyar kereskedőház nyílik Bakuban

Azerbajdzsán, Baku- Schmitt Pál köztársasági elnök bejelentette, a közeljövőben magyar kereskedőház nyílik Bakuban, hogy erősödjenek a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatok, és egyúttal reményét fejezte ki, hogy Azerbajdzsán ugyanígy tesz Budapesten.

 

 

Az államfő pénteken megnyitotta a magyar-azeri üzleti fórumot Bakuban, és beszédében kifejtette, hogy a közép-ázsiai régió jelentősége biztonságpolitikai, gazdasági és energetikai szempontból egyaránt lényegesen megnőtt az utóbbi időben. Azerbajdzsánnal “felhőtlen” a politikai viszony, és erre biztonsággal építhetők a gazdasági kapcsolatok is – fogalmazott.
Kifejtette: a kamarák, befektetők és üzletemberek együttműködését mindenképpen segíteni kell, és arra kell törekedni, hogy növekedjen a Magyarország és Azerbajdzsán közötti kereskedelmi forgalom is. A két ország közötti gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzését sürgette, amihez véleménye szerint jelentősen hozzájárulhatnak a pénteken megkötött szerződések is.
Együttműködési megállapodást kötött pénteken a két ország belügyi, igazságügyi és honvédelmi tárcája, valamint Magyarország és Azerbajdzsán kormánya között egy a katasztrófákkal kapcsolatos együttműködési és kölcsönös segítségnyújtási megállapodás jött létre.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez