Saját magát figyeli meg a kínai ellenzéki művész Ai Veivei

Kína, Peking – A jeles művész nem különösebben szemérmes. Egyik produkciójában annak idején Ádám – kosztümben szerepelt négy meztelen nő társaságában. Akkor emiatt a kínai hatóságok vizsgálatot indítottak ellene pornográfia címén.

 

Így nem tudták börtönbe juttatni, ezért adócsalással gyanúsították meg Hatalmas összeget, 1,7 millió eurót keresnek rajta. Ai Veivei gyűjtést indított a neten, és 30 ezer önkéntes befizető pénzével elérte, hogy legalább a kauciót ki tudja fizetni és így kiengedték a vizsgálati fogságból. Azóta viszont állandóan figyelik.

 

„Lehallgatják a telefonomat, olvassák az e-mailjeimet, a szemközti házon kamerák vannak, engem figyelnek. Innen jött az ötlet: én magam kamerázom be a saját lakásomat! Hadd lássa mindenki, hogyan élek!”- nyilatkozta a kínai művész, akinek tavasszal kiállítása volt Párizsban.
Most négy kamerát helyezett el a pekingi lakásában, egyet az ágya fölé, egyet az íróasztala mellé.” „Remélem, hogy ettől a rendőrség is kedvet kap a transzparenciához, és ők is megmutatják saját magukat!”- fűzte hozzá gúnyosan.
A pompás project egyelőre még nem működik, de Ai Veivei fogadkozik: hamarosan mindenki láthatja majd, hogy él ma egy, a hatóságok által megfigyelt művész Pekingben.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez