Két amerikai katonát tartóztattak le nemi erőszak gyanújával Okinawa szigetén

Japán, Okinawa –  “Soha rosszabbkor nem jöhetett volna ez az amerikai nemi erőszak!”- mondta Noda japán  kormányfő. Japán ugyanis most tárgyal arról Washingtonnal, hogy új Osprey gépeket helyezzenek el az amerikai támaszponton. Az Osprey úgy száll fel, mint a helikopter, de úgy repül, mint egy repülőgép.

A helyi lakosság tiltakozik Okinawa szigetén, ahol a Japánban állomásozó amerikai katonák több mint fele táborozik.
   Kedd hajnalban történt az erőszak egy húszas éveiben járó japán nő elmondása szerint. A fiatal nő két 23 éves amerikai matrózt azonosított. Az amerikai tengerészeket a japán rendőrség letartóztatta. A kihallgatás során elismerték, hogy be voltak rúgva ….
   Osprey gépek már vannak Okinawa szigetén, méghozzá Futenma városának kellős közepén. Ott van ugyanis az amerikai tengerészgyalogság bázisa. A helyi lakosság szerint a gépek zavarják a hétköznapi életet. 2014-re újabb ilyen gépeket szeretnének a támaszpontra telepíteni. A helyi lakosság már amúgy is tüntetésre készült …
  Az Egyesült Államok tokiói nagykövete azonnal közölte, hogy mindenben együttműködnek a japán hatóságokkal abban, hogy kiderüljön az igazság a nemi erőszak ügyében. A japán sajtó hatalmas terjedelemben foglalkozik a kínos üggyel. Okinawa 40 évvel ezelőtt került vissza Japán igazgatását alá, addig az amerikai hadsereg korlátlan úr volt ott a második világháború vége  óta. Az Nhk japán televízió szerint az elmúlt negyven év során hét japán nőt erőszakoltak meg amerikai katonák Okinawa szigetén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez