Kormányzati építkezési stop Kínában

A következő öt évben nem kezdhetnek új kormányzati épület munkálataiba Kínában. A rendelkezés vonatkozik az állami intézmények szállodáira és képzési központjaira is.

Az országot kormányzó Kommunista Párt és az Államtanács közös rendeletben utasította az állami intézményeket, hogy azzal járuljanak hozzá a nagy spórolási kampányhoz, hogy nem építenek új palotákat maguknak. Tilos az is, hogy a meglevő intézményeket bővítsék. Szigorúan tiltja a rendelet azt, hogy az állami intézmény magánpénzen építessen fel valamit magának. A magánvállalkozó ugyanis cserében nyilvánvalóan kér azután valamit.

Mesés partikról regélnek a kínai világhálón: a kormányzó kommunista párt szállodáiban a megfáradt kádereket ifjú hölgyek szórakoztatják államköltségen. Ráadásul ezeket a partikat a titkosrendőrség szervezi, amely szorgosan felvételeket is készít: szükség esetén bármikor felhasználható ez bárki megbuktatásában.

Az új rendeletet nem fogják betartani, hacsak nagyon szigorú büntetések nem születnek- ezt nyilatkozta az Új Kína hírügynökségnek egy jogi szakértő. Elmondta, hogy hasonló tilalmak már eddig is bőven voltak ám mindig sikerült valahogy kijátszani őket. Ha a hatalom most azt akarja, hogy komolyan vegyék a rendeletet, akkor drákói szigorral kell büntetnie- hangsúlyozta az Új Kína hírügynökségnek nyilatkozó szakértő az új ötéves építési tilalomról a kormányzati szektorban Kínában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez