Teveháton járja be a világot. Európát is

Ausztrália, Dél-Amerika és Európa városain készül áttevegelni egy jemeni férfi. Az út idén ősszel kezdődik, fotósok és tolmácsok konvoja kíséri majd a békét hirdető jemenit.

Ahmed Al-Kasszemi októbertől Ausztráliában utazgat teveháton, Dél-Amerika 2016-ra, Európa 2017-re van beírva a naptárába. Azt mondja: azért tevén, mert ilyent még senki sem csinált, és ő új fejezetet akar nyitni a békéről és felebaráti szeretetről álmodók könyvében. És a városi utcákon tevegelés egyébként is a “régi időkre” emlékeztet mindenkit, nosztalgiát ébreszt az emberekben.

Kasszeminek az Al Hayat című lap szerint 16 tevéje volt már, ebből négyet ajándékba kapott. Nem ez lesz a férfi első nemzetközi útja teveháton: 1999 óta bejárta már Afrika, a Közel-Kelet és Ázsia jó néhány országát. Most pénzt próbál összekalapozni az újabb kalandokhoz, és személyes tulajdona jó részét is pénzzé tette, hogy finanszírozni tudja az utakat. Amelyekre fotósok és tolmácsok konvoja kíséri majd: minden állomást dokumentálni akarnak.

A 10 gyermekes férfi azt mondja: az utazás a legnagyobb iskola az életében. Mert megismeri vele önmagát, másokat, idegen hagyományokat és szokásokat. Azt is megtanulta, hogyan legyen nagylelkű és türelmes. Expedíciói előtt a hadseregben szolgált, még korábban focista volt Szanaa-ban. Ha majd valamikor évek múlva az újabb három kontinenst is maga mögött hagyja, akkor előadásokat akar majd tartani, és könyvet is tervez az élményeiről. Talán iskolát is nyit, ahol felkészíti a jövő utazóit.

Egy dologra nem térnek csak ki a majdani kalandról hírt adó jemeni lapok. Arra, hogy miután a kutatók valószínűsítették, hogy a veszélyes közel-keleti légúti megbetegedés, a MERS tevékről terjedhetett át az emberekre, hogyan engedik majd át sok-sok országon az állatot, amellyel a világot járja. Vélhetően alapos kivizsgálás után kiállított teve-útlevéllel. De ez csak a mi tippünk. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez