Két embert ítéltek el mert ipari titkokat adtak el Kínának

Gazdasági kémkedés miatt egy üzletembert és egy kutatót találtak bűnüsnek Egyesült Államoban.

Az amerikai vegyipari óriás, a DuPont titkainak az átadásáért csütörtökön gazdasági kémkedésben bűnösnek találtak egy üzletembert és egy kutatót is egy kaliforniai bíróságon. Walter Liew és Robert Maegerle egy kínai állami cégnek, a Pangang Groupnak játszott ki információkat a DuPont tegy titánium-dioxidos fehérítési eljárásáról, amelyet papír, festék és élelmiszerek színezésére is használnak.

A vádirat tanúsága szerint Liew a feleségével a kilencvenes években alapított egy céget, amelyhez Du Pont-munkatársakat csábítottak és és meg is vesztegették őket, hogy üzleti titkokat lopjanak. A cég, a USA Performance Technology húszmilliót adott Maegerlének a titánium-dioxiddal végzett fehérítési eljárásért. Ítélet júniusban várható, de Liewék ügyvédje már jelezte, hogy fellebbezni fog.

Meagerlén kívül a DuPont két korábbi kutatója is benne volt a gazdasági titkok kiszivárogtatásában. Egyikük öngyilkos lett, a másik beismerő vallomást tett. A per ügyésze, Melinda Haaf úgy nyilatkozott, külföldi kormányok az nemzetbiztonságot fenyegetik az amerikai szellemi tulajdon megszerzésért tett agresszív erőfeszítéseikkel.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez