Anyák napja előtt találta meg tajvani édesanyját

Éppen anyák napja előtt találta meg tajvani édesanyját egy ma már családos férfi, aki apró gyermekként került Finnországba, nevelőszülőknél nőtt fel.

 A négygyermekes Conny Wiik hat éve kezdett édesanyja után kutatni, amikor megszületett első gyermeke, egy kislány, és ráébredt, hogy ő az egyetlen vér szerinti rokona. Wiik, aki a Finnország nyugat partvidékén fekvő Nykarlebyben, egy rókafarmon gazdálkodik, 1980-ban született Tajvanon. Örökbe adása előtt Ho Liu Ming-fennek hívták, születési bizonyítványán szerepel édesanyja neve, de apját ismeretlenként tüntették fel.

Wiik története akkor vett szerencsés fordulatot, amikor pár hónapja, egy vele készült riportot követően kapcsolatba került a tajvani hatóságokkal. Néhány róla és anyjáról készült közös fotó segített a kutatásban. Különösen az a kép, amelyen jól kivehető volt egy anyajegy édesanyja szája szögletében. De a legnagyobb segítséget maga az anya adta, aki hajlandó volt a DNS-vizsgálatra, hogy egyértelműen kiderülhessen a vérrokonság. Wiik ősszel készül Tajvanra, hogy meglátogassa édesanyját.

A férfi örökbefogadása annak idején teljesen legális úton bonyolódott le, ám többtucatnyi olyan tajvani gyerek került a nyolcvanas évek elején Ausztráliába, Finnországba, Svédországba és az Egyesült Államokba, akiket egyszerűen eladtak. A gyerekkereskedő-hálózat 1982-ben bukott le, a Tajvanról akkor elkerült gyermekek közül sokan manapság kezdik felkutatni vér szerinti szüleiket.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez