Las Vegas és Makao után Tokió, vagy Osaka következik

10 milliárd dollárt szándékozik egy kaszinóvárosra költeni Tokió mellett az USA szerencsejáték királya. Sheldon Adelson, akinek vagyonát 39 milliárd dollárra becsülte a Forbes magazint, bízik a japán szerencsejáték piacban, melyet a szakértők évi 40 milliárd dollárra becsülnek.

 

 

 

A 2020-as tokiói olimpiára készül el a kaszinóváros, amely elsősorban a dúsgazdag japánokra és kínaiakra számít. Hasonló elképzelése van egy másik amerikai milliárdosnak, aki viszont Japán második legnagyobb városát, Oszakát vette célba.

A chicagói Neil Bluhm sem kispályás, de vetélytársánál jóval kevesebb pénze van. A Forbes 2,6 milliárd dollárra becsüli a vagyonát. A kaszinóvárost Oszaka mellett mintegy 5 milliárd dollárból kívánja megépíteni. Bízik a sikerben, mert Oszaka városa teljes mértékben a program mögött áll. Eleve Oszakában tízszer olcsóbb a telkek ára, mint Tokióban. Azonkívül Osaka városa is beszáll a kaszinó építkezésbe, ilyesmiről egyelőre Tokióban nem hallani.

Nem véletlen a tartózkodás, hiszen a kormány még nem is engedélyezte a kaszinók működését Japánban. Azonkívül számítások szerint csak 20-nál kisebb profit várható, mert a nagypénzű kínaiak inkább Makaon játszanak a jövőben is és nem Japánban, mellyel kapcsolatban fenntartások élnek a kínai közvéleményben.

Mindez nem rettenti el a két amerikai milliárdost. Egyikük 80, a másik 76 éves. Ők bíznak abban, hogy 2020-ban, amikor a tokiói olimpia Japánra irányítja a világ figyelmét, az ő kaszinóik már működni fognak Tokióban és Oszakában, hogy magukhoz vonzzák a dúsgazdag kínai szerencsejátékosokat, akik jelenleg Makaon, vagy Las Vegasban verik el a pénzüket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez