Őrizetbe vették a videóval lebuktatott brutális árvaházi igazgatót

Egyiptomban Sziszi elnök közbenjárására őrizetbe vették azt az árvaházi igazgatót, aki rendszeresen ütötte és rugdosta a gondjaira bízott kisgyerekeket. A brutális férfit a felesége buktatta le egy videóval. A nő azt mondta: nem hallgathatott tovább. A férje őt is és a saját gyermekeit is bántalmazta.

A videón 4 és 7 év közötti gyerekek menekülnek sírva a bottal rájuk támadó igazgató elől. Aki még bele is rúg a földre küldött kicsikbe, olyan vétségekért, mint a televízió engedély nélküli bekapcsolása vagy a hűtő kinyitása.

{youtube}NMDLBJ744QA{/youtube}

A képsor vasárnap került ki a közösségi oldalakra. Hatalmas felháborodást keltett. Az árvákat azóta a gízai intézményből máshova vitték. Az egyik aktivista szerint, aki közreműködött az átszállításukban, olyan boldogok voltak, mintha börtönből szabadultak volna.

Gíza kormányzója feloszlatta az árvaház igazgatótanácsát is. A kairói média az intézmény tulajdonosának megbüntetését követeli. A BBC szerint ugyanakkor nem kirívó esetről van szó: az egyiptomi árvaházakban gyakori a gyerekbántalmazás, jogvédő csoportok ezeket dokumentálják is, de a sajtó csak ritkán foglalkozik velük.

A FACE nevű, gyermekek jogait védő csoport, amelyik az árvákat és az utcagyerekeket segíti Egyiptomban, azt mondja: pénzhiány és képzetlen személyzet teszi keserűvé az árvaházlakók életét szerte az országban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez