Senkou templom- Pokoljárás Hiranoban

Az ijesztő történetektől még nyáron is kiver a hideg veríték, még légkondi, vagy ventilátor sem szükséges ehhez.A Sennkou-ji szentélyben, más nevén a Pokol templomban egyszerre lehet részed egy kis rémtörténetben és egy kis mosolyban. Na induljunk, tapasztaljuk meg a poklot a Senkou-ji-ben!

 

 

 

 

 

1300 évvel ezelőtt egy történelmi személy, név szerint Shotoku Taishi építette ezt a Buddha-templomot Hiranoban. A templom az elbeszélések szerint viszont Senkou-ji-től származik, de hagyjuk, hosszú sztori. A buddhista templomok egyik feladata a Buddha-gyógyítás és az áldásosztás az emberek egészségéért.

Na, menjünk a pokolba!

A Senkou-ji indokolatlanul bukkan fel, a Hirano állomástól 15 percnyi sétára. A belvárosi bevásárló utcán. Őrület!

DSCF8110-001

Na, de kukkantsunk be. Belépve a főépületbe jutunk. Itt egy tábla kéri a látogatókat, hogy első cselekedetük az legyen, hogy imádkoznak a főépületben. A legtöbb ember csak körülnéz, mindent megbámul, ima viszont nem sűrűn hagyja el a látogatók száját.

DSCF8099-001

A főépület mellett csodálatosan szép lótuszvirágok nyílnak.

DSCF8103-001

Itt az ideje, hogy belépjünk a Pokol-épületbe. A bejáratnál egy ördög figura mutatja az utat. Az ördög úgy általában elég ijesztő egy szimbólum, de ez itt… valahogy cuki!

DSCF8098-001

DSCF8148-001

Először a kapunál túl kell esned a menny/pokol becsekkoláson. Bizony. Kérdések megválaszolásával derül ki (pl. Szerinted pozitív hozzáállással végzed el a feladataid?), hogy a békés mennybe, vagy a sötét pokolra jutsz. Az ítélethirdetés nagyon hangos. Egy kicsit kínos is, amikor azt az ítéletet kapod, hogy “A pokolra jutsz”, az emberek meg egyszerre állnak meg és kezdenek bámulni.

DSCF8080-001

Az ítélet után nézzük a Pokol épületét.

DSCF8086-001

Középen a nagy király Enma, démonok társaságában ül a helység kellős közepén, és onnan ítél téged örök kárhozatra.

DSCF8088-001

DSCF8087-001

Az erőteljes figurák már-már kínos precizitással készültek, ami elég ijesztő hatást kelt. A pokol épülete nagyon sötét, amitől joggal érzed úgy, hogy egy zabszem se… khm. Tehát hátborzongató.

DSCF8089-001

“Üsd meg a gongot, hogy lásd a poklot!”

Ha megszólaltatod a gongot, akkor a mellette lévő tükörben megláthatsz egy történetet a pokolból. Ezt a tükör a “Johari no Kagami”, ami megmutatja, hogy a halottak milyen jó és rossz dolgokat tettek életükben, valamint hogy a halott személy igazat mondott-e, vagy hazug volt. Ha a pokol bírái a lelket hazugságon kapják, levágják a nyelvét. Fincsi.

DSCF8094-001

A 10 percen át beszélő tükörtől sok mindent megtudhatsz a pokolról. Azt mondja, hogy kárhozatra ítéltetsz, ha életedben rossz dolgokat művelsz. Megmutatja a pokol szörnyűségeit, a tű-hegységével és lángoló szekereivel együtt. A hazugság és lopás gyakori vétségek, a legnagyobb bűn mégis az, ha hamarabb halsz meg, mint a szüleid. A tükör beszéde ezzel a sorral ér véget:

“Ne tégy rossz dolgokat, értékeld az életed!”

Nyugtasd le a szíved a mennyben! (Buddha Land)

Miután teljesen lesokkolódtunk a pokol épületében, menjünk át a mennyországba.

DSCF8126-001

Miután lementél a lépcsőn, egy teremben találod magad, ahol 151 kőszobor Buddha vesz körül téged. A helység közepén egy hatalmas ólomüveg mandala (művészeti alkotás, amely bepillantást nyújt a Buddhizmus világába) található. Ez egy barlang valójában, ahol hallhatod a vízesés kellemes hangját, ahogy visszhangozva érkezik egy nagy edénybe.

DSCF8140-002

Vesd le a cipőd és meditálj a mandala közepén, miközben hallgatod a víz hangját. A hangulat teljesen más, mint a pokol épületében, és már majdnem felejthető, hogy még mindig egy bevásárló utca közepén vagy.

DSCF8111-001

 

Ford:F.Eszter

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez