Vagány és Egyedi – 5 Japán Tokyu Hands szuvenír

Mi jut eszedbe a “Made in Japan” hallatán? Járgányok? Táskák, vagy maga a hely? Japánban nagyon sok jó minőségű, úgynevezett “könnyen használható” termék van, de nem csak erre lehetnek büszkék. Specializálódtak valami igazán furcsa, egyben lenyűgöző dologra is.

 

 

 

 

Bemutatunk pár egyedi és vagány cuccot az ízig-vérig Japán Tokyu Hands-ből.

1. “Shibuya”, vagy “Akihabara”? Apró állomástáblácskák.

A vasút az egyik leggyakrabban haszált tömegközlekedési eszköz Japánban. Ha Tokióban jársz, tuti fel kell pattannod a Japan Railway Yamanote vonalára.

A fenti képen a vonal állomástábláinak minimalizált mását láthatjuk. A legkedveltebb a “Shibuya”, s a szent hely “Akihabara” táblácska. Természetesen van “Tokio” és “Shinjuku” változat is. A dizájn teljesen megegyezik az eredetivel, a szomszédos állomások is fel vannak tüntetve. Bár a “Shibuya” a legnépszerűbb, választhatod bármelyik híres, vagy kisebb állomás tábláját is, ez már a Te döntésed.

Mit szólnál a jó öreg “Otsuka” városhoz, vagy a nagymamák kedvenc bandázó helyéhez, a “Sugamo”-hoz?

2. Shinkansen otthon

Nem elég csak a jelzőtábla? Akkor kukkold meg a Shinkansen modelljét. A kidolgozott dizájn meglep majd.

hands hayabusa

A Hayabusa Shinkansen minden ember tekinetét magához vonzza a világon. A Shin-Aomori pályaudvar és Tokió között húzódó vonalon ez a vonat 320 km/h sebességgel halad. Ez a leggyorsabb vonat Japánban. A modellje a fanatikusok közt nagy népszerűségnek örvend, magával ragadó egyedi formájával, valamint zöld színével.

hands 5 03

Van persze fehérben is. A képek sajnos nem képesek visszaadni a modell részletgazdag kidolgozottságát. Nézd meg a saját szemeddel.


3. Egyél, mint egy Jedi!

Ez egy fénykard?!

hands 5 01

Nem. Ez bizony evőpálcika, ami elengedhetetlen, ha washokut eszel. A Star Wars és az evőpálcika mára egyaránt az élet mindennapi részévé vált Japánban. Külön típusok vannak, a karakterek fénykardjaik másaként. Van Darth Vader, Luke Skywalker és Yoda is.

ohashi hands

George Lucas nagy rajongója volt a japán filmeknek, így saját alkotásaiban is sokszor felfedezhetjük a japán kultúra elemeit. Ahogy Lucas is tette, ugyan már miért is ne lehetne összehozni a különböző kultúrákat? Próbáld ki a sushit a kedvenc fénykardoddal!

4. Hagyományos kézműves holmik mindennapi használatra

Rengeteg okostelefon kiegészítőt lehet kapni a Tokyu Hands-ben. Egyedi dekorárúk is vannak, ezek közül most a domborított és aranyozott lakk hátlapmatricát mutatjuk be.

hands makie 1

A dombornyomással megspékelt lakkozás a japán hagyományos dekortechnikák közé tartozik. Először megrajzolják a mintát a lakkal, majd száradás előtt arany és ezüst festékkel díszítik a művet. A dekormatricát ráteheted a telefonod hátlapjára.

hands 5 09

Bár ez “csak” egy matrica, a készülék máris kifinomultabb hatást ad. Van daru, aranyhal, sőt japán istenek is megjelennek a választékban. Választani is alig lehet közülük. A technikát otthon is kipróbálhatod.

5. Játékfigurák Japánból

A kapszulás játékokat megtalálhatjuk a szupermarketekben, valamint a játékközpontokban. Nevezik “Gacha- Gacha”-nak, vagy “Gasha-pon”-nak is. Több féle méretű kapszulák vannak, melyeknek ára 100 és 300 jen között mozog. A Tokyu Hands emeletén is megvásárolhatóak, nagyon népszerűek a túristák és a gyerekek körében egyaránt.

hands gacha

“Fuchio” az egyik legnépszerűbb játékfigura. Ahogy a neve is mondja, a poharad szélére kell helyezni.

hands 5 05

Ez a figura a “Fuchico- hotspirng”, ami egy, a tavasz melegét élvező lányt formáz. Ha a pohárban meleg folyadék van, a lány arca elpirul a felszálló gőztől. Nincs poharad, aminek a szélére rakhatnád? Semmi gond. A készletben a lányka mellé pohár is jár.

hands huchiko 2

A figura hátoldala is szépen ki van dolgozva. Összesen 500 jenbe kerül (kb. 1200 forint), de megéri. Meg sem lehetne becsülni az ilyesféle modellek számát, amit Japánban fellelhetünk. Kicsi Fuchico mosolyt csal az asztal mellé. Vigyük haza!

A POP cuccok a Japánoknak lettek kitalálva

“Nincs rá szükség, de olyan vonzó.” A japánoknál általános az ilyen ketyerék halmozása. Még egy kulcstartófigura is megéri bármikor, hiszen minden terméknek története van. A Tokyu Handben rengeteg ilyen POP elem található azokon kívül, amit bemutattunk.


A boltban körülnézni felér egy igazi kalandos kincsvadászattal.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez