Így szállta meg Egyiptom New Yorkot

Egyiptomi piramisok tűntek fel New York utcáin. Az új kampány plakátjai a Times Square-en ugyanúgy megtalálhatók, mint Manhattan több felhőkarcolóján, a buszokon és a metrón. Az indítás nagyjából egybe esett a nyáron beiktatott Sziszi elnök new yorki útjával, az ENSZ közgyűlésének 69. ülésszakára.

2011 eleje, a Mubarak elleni felkelés óta sínylődik az egyiptomi turizmus, amely a jobb években a GDP több mint tizedét adta Egyiptomban. A viharos politikai és gazdasági légkör, a merényletek, a véres tüntetéseket bemutató híradók nem tettek jót az idegenforgalomnak. Hiába van Egyiptomban a világ ismert műemlékeinek harmada, az utazók nagy része egyelőre elhalasztja ezek megszemlélését.

Ami azt is jelenti, hogy a turizmusból élő 4 millió egyiptominak és családjának nehezebb lett a léte. Meg persze kisebb az állam bevétele is. A most indult kampánnyal a turisztikai minisztérium javítani akar a világ Egyiptom-képén, és arra buzdítja a reménybeli turistákat: ne várjanak tovább. Az új Egyiptom békés, virágzó és fejlődik. Legalább is ezt állítják a plakátok.

nyegypt2

nyegypt4

{youtube}X-uoow_FqI8{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez