Hazaérkeztek az önkéntesek Kongóból

Szerdán délután hazatértek Kelet-Kongóból azok a magyar önkéntesek, akik az Afrika-Magyar Egyesület megbízásából egészségügyi feladatokat láttak el. A magyar gyermekorvos, a neurológus és a segítő önkéntes egy hónapon keresztül, naponta 150-200 beteget látott el.

Egy menekülttáborban gyógyítottak, illetve egy mobil klinikával járták az ország elmaradott településeit, ahol találkoztak olyan idős emberrel is, akit még életében sosem látott orvos – mondta el Pató Zsolt, az egyesület megbízott elnöke.

A legtöbb esetben bélférges, lázas, hasmenéses, valamint tüdőgyulladásban, bőr- és trópusi betegségekben szenvedőket gyógyítottak. Antibiotikumokat, láz-és fájdalomcsillapítókat, gyógyító krémeket adtak a betegeknek.

A következő, harmadik misszió júniusban indul útnak. 42 jelentkező orvos közül választották ki a három utazót, akik szintén Kelet-Kongóban teljesítenek majd szolgálatot. Az orvosokra az ENSZ katonái vigyáznak, valamint a szervezet szakmai segítséget is ad majd a három magyar orvosnak – tette hozzá.

 

Forrás: AHU

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez