Nigeria: MFB, NDE harca a szegénység ellen

A Target Mikro Beruházási Bank (továbbiakban: MFB) társszerződést kötött a Nemzeti Foglalkoztatási Igazgatósággal (továbbiakban:NDE), hogy együtt gazdaságilag erősítsék a nigériai fiatalokat és csökkentsék a szegények számát az országban.

Mr. Tony Agholor, a bank elnöke azt mondta, hogy a megállapodás arról szól, hogy kedvezményes hiteleket és mikro tőkéket nyújtanak azoknak a fiataloknak, akik eredményesen részt vettek az NDE által szervezett befektetési tréningen. Amitől azt remélik, hogy csökkenti a kormányon való függőséget és a nigériai fiatalokat önellátóvá teszi.

Hozzátette, hogy a Nemzeti Munkaügyi Ügynökség fogja majd a kölcsönök jogosultságának vizsgálatát végezni és biztosítani a kölcsön programhoz való csatlakozás feltételeit és annak visszafizetési határidejét.

Agholor megjegyezte, hogy a fiatalok alkotják az ország munkaerejének több mint a 60%-át, aki teljesen el vannak tiltva a pénzügyi szolgáltatásoktól “mivel őket magas kockázatú csoportba sorolják be a bankok”

Azt mondta, hogy a bank 2008-as alapítása óta, 10 millióval megnövelte keretét, így több mint 2000 ember számára tette lehetővé, hogy részt vegyen a programban. Továbbra is szeretné megerősíteni a fiatalok gazdasági hátterét, mert a legtöbben megszerzik a tréning által kínált tudást. Az elnök hozzátette, hogy a bank ellenőrzi a kölcsön felhasználását könyvelők és kisebb vállalkozások útján.

 

Forrás: Allafrica.com

Szerkesztette: Ocskán Koppány

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez