Egy nigériai születésű brit rabnő megszülte gyermekét

Samantha Orobator, aki megmenekült a halálbüntetéstől, amelyet drogcsempészés miatt szabtak ki rá, egy kislánynak adott életet. Az asszony egy éve esett teherbe a laoszi Phongton börtönben, máig tisztázatlan körülmények között.

Orobator cáfolja azokat a híreket, miszerint a börtönőrök megerőszakolták, és azt állítja, hogy saját magát termékenyítette meg az egyik rabtársától származó spermiummal – számol be a The Voice című újság.

 

Az asszony a halálbüntetéssel nézett szembe, mivel a laoszi nyomozók 680 gramm heroint találtak nála a fővárosi reptéren. Miután teherbe esett, életfogytiglani börtönre enyhítették a büntetését.

 

Nagy-Britannia és Laosz egyezményt írtak alá a fogoly átszállításáról, így tavaly augusztusban Samantha visszatért az Egyesült Királyságba. Orobatort az észak-londoni Holloway női börtönből szállították a kórházba néhány héttel ezelőtt.

 

Az asszony édesanyja azt nyilatkozta, hogy Samantha és a baba is jól vannak.

 

Országszerte sok ember kérte Orobator szabadon bocsátását Angliában. A Reprieve nevű szervezet szerint Samanthának nem kellene börtönben lennie, mert a vallomását kikényszeríttették és a laoszi hatóságok által tartott kihallgatás nem volt valódi.

 

Forrás: Africa news

 

Szerkesztette: AHU – Szűcs Anna

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez