Egyiptom 700 millió dollárt kap a Világbanktól

A Világbank fizeti Egyiptom 700 millió dolláros energiafejlesztési projektjét, az egyeztető tárgyalások az ügyben megkezdődtek a felek között.

Az előkészületek már javában folynak az észak-gízai erőmű építéséhez, amely 1500 megawatt áramot termelne és 600 millió dollárba kerülne. Akom Ombóban pedig szolár panelekkel felszerelt erőművet építenének, amely 100 megawatt áramot tud adni, költsége 100 millió dollár.

„A Világbank Egyiptom legfontosabb fejlesztési partnere, mivel számos fejlesztési programjainkat finanszírozta, amelyek révén több munkahelyet is sikerült teremtenünk illetve a lakosságnak is magasabb szolgáltatásokat tudunk nyújtani” – mondta Fayza Abul –Naga, a nemzetközi gazdasági kapcsolatokért felelős miniszter.

Egyiptom további projekteket is tervez a jövőben az energiaszektorban:  szennyvíztisztító üzemeket szeretne építeni Menoufiya, al-Sharqiya, Assiut és Sohog tartományokban. A fejlesztések 200 millió dollárba kerülnek. A tervek között szerepel még egy öntözőrendszer kiépítése is.

forrása: Africa Investor

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez