A majdnem felrobbantott amerikai orvos az Emírségekben

Amikor meggyilkolták Ibolya Ryan óvónőt, már akkor kiderült, hogy a merényletet végrehajtó nő valószínűleg bombát is gyártott, amivel egy amerikai orvost akart felrobbantani. Szerencsére az orvos családja még időben megtalálta a pokolgépet és sikeresen hatástalanították azt a hatóságok. 

„ A rendőrség hatástalanította azt a primitív bombát, amit a kertem végében találtam meg. Így megakadályoztam, hogy a szomszédim is megsérüljenek” – jelentette ki egy ötvenöt éves, egyiptomi származású amerikai állampolgár az emírségi médiának.

A neve elhallgatását kérő orvos szerint a bombát a 13 éves fia találta meg, aki éppen a mecsetbe tartott. A fiú szólt az anyjának, aki látta a különös tárgyat és a férje gyorsan felhívta a rendőrséget. A kiérkező rendőrök kiürítették a környéket és hatástalanították a bombát.

A rendőrség később elismerte, hogy ezt a bombát, ugyanaz az a nő készítette, aki december 3-án leszúrt egy amerikai állampolgárságú, de erdélyi magyar származású tanárnőt. A rendőrség már akkor tudta, hogy a nő feltehetőleg bombát is gyártott, mert a lakásán bombakészítéshez alkalmas anyagokat találtak. Az időközben elfogott nikábos késelőről pedig azt közölte a helyi rendőrség, hogy bőrszínük és állampolgárságuk alapján választotta ki célpontjait.

Az amerikai orvos Abu Dhabi kórházban dolgozik, mint elismert pszichológus. Az alexandriai egyetemen szerzett diplomát, majd 2006-tól az Egyesült Arab Emírségek fővárosában dolgozott. A rendőrség egy szállodát biztosított neki és családjának, amíg tartott a nyomozás és részletesen beszámoltak a helyzetről. A merényletet végrehajtó nőt végül elkapták,s a család visszatérhetett a családi házába, de a kormány felajánlotta, hogy szükség esetén átköltöztet őket. Az orvos szerint az emírségi rendőrség nagyon sokat segített a három gyermeknek, hogy ne traumaként éljék meg ezt az esetet.

Azóta az emírségi rendőrség nyilvánosságra hozta a terrorista elfogásáról készült videót is.

 {youtube}iSefyJ0U04E{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez