Bárpultost kerestek az alkoholmentes Szaúd-Arábiában

Álláshirdetést tett közzé egy luxusszálloda Rijádban. Bárpultost keresett. A leírásban olyan feladatok szerepeltek, mint például bor és pezsgő kitöltése, a bár feltöltése szeszes italokkal. Ami, ugye, egy ilyen állás esetén természetes. Csakhogy Szaúd-Arábiában hivatalosan nincs alkohol.

Vagyis az, amire embert kerestek, teljesen illegális tevékenység arrafelé. Az országban törvények tiltják az alkohol eladását, de még a fogyasztását is. Korbácsolás és börtön jár mindkettőért.

Az álláshirdetés már eltűnt a szálloda weboldaláról, de másodvirágzását éli a közösségi médiában. A Sabq nevű hírportál ugyanis még időben lecsapott rá, igaz, kitakarta a hotel nevét. Közben azonban egy másik oldal, a vendéglátásban szakembereket toborzó Hospitality Online is közzétett egy másik, ám hasonló állásajánlatot. A Ritz Carltonba keresett embert, akinek a munkája “meleg, hideg és/vagy alkoholos italok felszolgálása, illetve a röviditalok, sörök, borok, hűtők, tárolók felügyelete” lenne.

A hotel PR főnöke véletlenről beszélt az Al Arabiya televíziónak, és azt mondta: már ők is leszedték az álláshirdetést. És hogy a felsorolásban véletlenül maradt benne ez az állás. Amelyet az összes szállodájukban meghirdettek, kivéve persze a rijádit, mert tiszteletben tartják a szaúdi törvényeket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez