Karácsonyi recept Dél-Afrikából.

Afrika, Budapest- Hírekkel nem lehet jóllakni. Ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy Karácsony ünnepén mi is megpróbálunk segítni azokon, akinek a hagyományos ünnepi ételek kissé megfeküdték a gyomrukat. Bár a receptet elnézve, ez sem könnyű étel. Legfeljebb az elkészítése.

 

 

Sertéskaraj karamellizált körtével és márványsajttal

 

Hozzávalók

 

1 teáskanál olaj

3 vöröshagyma

4 körte és néhány friss rozmaring levél

6x 175g Sertés steak ( karaj példáúl)

50g kék-sajt vagy márványsajt

 

Elkészítése

 

előkészítés kb 5 perc

elkészítése kb 15- 20 perc

 

A sertéshúst befűszerezzük sóval és borssal, utána legalább 10 percig a hűtőben állni hagyjuk. A húsokat ezután meggrillezük vagy vasserpenyőben megsütjük. Vigyázunk, hogy ne égessük el, maradjon szaftos a hús. A vöröshagymát nagy darabokra, a körtét pedig négy szeletbe vágjuk. Friss rozmaringgal és egy kis sóval meghintjük. Kicsit állni hagyjuk. Ez idő alatt cukrot hevítünk egy serpenyőben, és amikor már kezd karamellizálódni, akkor a körtéket és a hagymát beledobjuk, majd az egészet megforgatjuk. Ízlés szerint sárgarépát és más zöldségeket is hozzátehetünk. Amikor elkészült, akkor egy tepsibe belerakjuk a húst és rászórjuk a karamellizált hagymát és körtét. A tetejére márványsajtot szórunk, majd betesszük a sütőbe, pár perc elegendő és máris elkészült a dél-afrikai ételkülönlegesség. Jó étvágyat!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez