Sertéskaraj karamellizált körtével és márványsajttal
Hozzávalók
1 teáskanál olaj
3 vöröshagyma
4 körte és néhány friss rozmaring levél
6x 175g Sertés steak ( karaj példáúl)
50g kék-sajt vagy márványsajt
Elkészítése
előkészítés kb 5 perc
elkészítése kb 15- 20 perc
A sertéshúst befűszerezzük sóval és borssal, utána legalább 10 percig a hűtőben állni hagyjuk. A húsokat ezután meggrillezük vagy vasserpenyőben megsütjük. Vigyázunk, hogy ne égessük el, maradjon szaftos a hús. A vöröshagymát nagy darabokra, a körtét pedig négy szeletbe vágjuk. Friss rozmaringgal és egy kis sóval meghintjük. Kicsit állni hagyjuk. Ez idő alatt cukrot hevítünk egy serpenyőben, és amikor már kezd karamellizálódni, akkor a körtéket és a hagymát beledobjuk, majd az egészet megforgatjuk. Ízlés szerint sárgarépát és más zöldségeket is hozzátehetünk. Amikor elkészült, akkor egy tepsibe belerakjuk a húst és rászórjuk a karamellizált hagymát és körtét. A tetejére márványsajtot szórunk, majd betesszük a sütőbe, pár perc elegendő és máris elkészült a dél-afrikai ételkülönlegesség. Jó étvágyat!