Robbantásos merénylet Puntaföldön

Egy autóba rejtett pokolgépet robbantottak fel a radikális iszlamista lázadók Bosassóban. A támadást egy forgalmas piac közelében hajtották végre. A detonációban hét ember meghalt és 37-en megsérültek

A Szomáliában található Puntaföld hatóságai azt közölték, hogy az elkövetők nagy valószínűséggel a radikális iszlamista al Shabab lázadó szervezet emberei voltak, akik egy külföldieket szállító gépkocsi konvojt akartak megsemmisíteni. Szemtanúk a Reuters hírügynökségnek is megerősítették, hogy a robbanás akkor következett be, amikor a konvoj elhaladt a piac mellett. A konvoj két külföldi szakembert szállított, akik a Saracen biztonsági cég alkalmazásában állnak. A két biztonsági szakember azért érkezett a városba, hogy kiképezzék a helyi biztonsági erőket. Szemtanúk állítása szerint a két külföldi épségben megúszta a támadást.

Puntaföld Szomália északi régiójában található, és gyakorlatilag önálló államként működik a polgárháborúba süllyedt országban. Puntaföld elnöke korábban többször is kijelentette, hogy az al Shabab lázadók megvetették lábukat a térség hegyvidéki területein, miután az AMISOM békefenntartók és a kenyai csapatok kiűzték őket Mogadishuból és Kismayóból.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez