Ingyen burger a megfelelő nevű japánoknak

Tény, hogy a McDonalds-nak Japánban az elmúlt években igen rossz híre volt: romlotthús-botrány, majd burgonyahiány miatt, és azért, hogy egyes kínálatok nagyon hamar eltűntek a menüből. A cég már sokszor kért nyilvános bocsánatot a vendégektől.

Valamiért nem tetszett a japán vásárolóknak, hogy egy új hamburger alig egy héttel a megjelenés után eltűnt a menüből, mint ahogy az sem, amikor fog és műanyag volt a kajában. Most úgy tűnik, hogy a McDonald’s megpróbálja a vevőket visszacsalogatni, ezért kitalálta a valaha volt legfurcsább kampányt.

A japán meki október 26-án a burger-akciók egészen új vonalát mutatja be. Egy napig teljesen ingyen burgereket kínál a vendégeknek – persze nem mindegyiknek. Ehhez létrehozták az új menükínálatot, amit Otegoro (megfizethető) Mac-nek neveztek el. Az Otegoro menüi 200, illetve 500 jenes változatban kaphatók, van bennük ital, krumpli, csirke McNuggets, saláta, vagy csemegekukorica.

A menün belül 3 különböző burger is elérhető:

A tojásos sajtburger, cheddar sajttal a tetején.

mac-1

A Grill Pork Burger, ami füstös sertés hamburger ropogós salátával ízesítve, gazdag barbecue szósszal.

mac-2

És a sonka-saláta burger, paradicsommal, sajttal, enyhén mustáros öntettel.

mac-3

A kínálatban semmi különös nincs, az viszont érdekes, hogy a burgerek különböző becenevet kaptak. A japán stílusú megfizethető (vagyis akciós) kínálatban kapható burgereknek van egy rövidített elnevezésük is a promóciós kampány részeként: a tojásos burger az Egucsi, a Grill Pork Burger a Babepo, és a salátaburger a Hamataszu nevet kapta.

Október 25-én, a termékek bevezetése előtti délutánon 2-től 5-ig a McDonald’s ingyen burgert ad azoknak, akiknek nevében a fenti becenevek valamilyen módon szerepelnek. Az Egucsi például  gyakori név Japánban, de ha valakit Segucsinak, vagy Suzubabepo-nak hívnak, az sem baj, a lényeg, hogy a névben a három becenév bármilyen módon szerepeljen. Ingyen burgert ráadásul két haver is kaphat.

Sok japán persze felháborodott azon, hogy bár az Egucsi név gyakori, a másik kettő becenév valószínűleg elég ritka, na meg eléggé leszűkíti a lehetőségek körét ez a módszer. Az biztos, hogy az Egucsik és haverjaik jól fognak járni, de az akció bármennyire is érdekes, meglehetősen idegesítő – vélik az internetezők Japánban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez