Tarol a Sony az Interjú című filmmel

Közönségsiker az Interjú, melyet Észak-Korea ifjú diktátora mindenáron le akart venni a képernyőről és a film vászonról

December 25-re tűzte ki a Sony az Interjú című film bemutatóját New Yorkban. Észak-koreai fenyegetés miatt elállt ettől. Majd mégis lehetővé tette, hogy önként jelentkező mozik Amerikában bemutassák és a YouTube-on hozzáférhető az Interjú, melynek végén Kim Dzsongun feje szétrobban!
A film alkotói és szereplői gúnyos nyilatkozatban köszönték meg a Sony pálfordulását. A japán cég kezdetben megijedt a fenyegetéstől, és attól a hacker támadástól, mely információs rendszerét érte. Obama elnök bírálta emiatt a japán világcéget. Megígérte, hogy az USA visszavág Észak-Koreának. Ez részben már meg is történt: leállt az Internet a világtól elzárkózó kommunista országban. Ezt persze a lakosság nem nagyon vette észre hiszen a kommunista diktatúra nagyon vigyáz arra, hogy csakis hívei juthassanak hozzá a világháló információihoz.
Miről szól a film, amely ennyire felbosszantotta Észak-Korea alig 31 esztendős diktátorát? Két amerikai újságíró interjút kér és kap Észak-Korea mindenható urától, a duci diktátortól. Ekkor jön a CIA! Arra kéri a két amerikai újságírót: ha már Phenjanban eljutnak Amerika egyik főfő ellenségének közelébe, akkor öljék is meg Kim Dzsongunt! A hollywoodi vígjáték, melyet Paulo Coelho műve alapján írtak, hónapok óta bírálat tárgya Észak-Koreában. A kommunista hatalom legfelső döntés hozó szerve, a Védelmi Tanács azzal vádolta meg Amerikát, hogy tudatosan provokálja Észak-Koreát amikor “istenített” vezetőjének meggyilkolására buzdít!
Észak-koreai hackerek emiatt megtámadták a japán Sony-t, melynek stúdiója a filmet készítette. A hacker támadás sikeres volt. Ebből is látszik, hogy Észak-Koreában nem sajnálják a pénzt a stratégiai célokra: sikerült behatolniuk a japán óriás rendszerébe. Pedig a hírszerzés Dél-Koreában vagy az USA-ban eddig azt feltételezte: Észak-Korea nagyon elmaradott ezen a téren! Most viszont John Kerry külügyminiszter kínai kollégáját, Vang Jit kérte meg arra: lépjenek fel együtt az észak-koreai hacker terrorizmus ellen!
Az Interjú tehát világbotrány lett, és ez nem tett rosszat a film népszerűségének. Azok az amerikai mozik, melyek a terror fenyegetés ellenére vállalták a film bemutatását nem csinálnak rossz üzletet: a jegyek döntő többségét előre eladták pedig az Egyesült Államokban a lakosság nagyrésze azt sem tudja, hogy kicsoda Kim Dzsongun?!…

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez