Egy sportolóra két sportvezető, így állt össze az ugandai olimpiai küldöttség

Uganda, Kampala – Sportolók helyett sportvezetők vesznek részt a londoni olimpián. Bár ilyen sportág nincs, Uganda mégis több protokoll résztvevőt küld az olimpiára, mint  sportolót. Ráadásul a költségvetésben is billeg a mérleg.

Fösvénység és nagyvonalúság jellemzi Ugandát a XXX. olimpiai játékok kapcsán, írja a Daily Monitor. Fösvények a sportolóikkal és azok edzőivel. A versenyzők a felkészülést mindössze fél éve kezdhették el, mert nem kaptak pénzt. A verseny ideje alatt pedig napi 59 euró költőpénzt kapnak.

Ezzel szemben viszont igencsak nagyvonalúan bánnak a különböző sportvezetők utaztatásával és egyes protokoll vendégek Londonba küldésével. Ők 285 eurós napidíjjal a zsebükben utaznak, és még egy embert magukkal vihetnek államköltségen.

Uganda az utolsó pillanatban 400 millió dollárt költött az olimpiára, ám ennek csak töredéke juthatott a sportolók felkészülésére. A Daily Monitor cikke szerint az olimpiai bizottság elnöke mossa kezeit, azt mondja, hogy neki nem volt lehetősége a pénzügyekbe beleszólni.

Az olimpiára 16 sportolót nevezett Uganda, az  őket kísérő edzők és egyéb sportvezetők számát viszont jóval 20 fölöttire becsüli a lap.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez