Bevadultak az elefántok, megöltek egy gazdát Kamerunban

Kamerun, Yaoundé – Elefántcsordák tartják félelemben az ország több régióját. Az utóbbi napokban a keleti és északi területeken kívül már a dél-nyugati országrészben is megjelentek az agresszív elefántok. Újabb áldozatuk egy ötvenes éveiben járó gazdálkodó.

Az ötvenes éveiben járó férfi éppen a korábbi elefánt támadások miatt igyekezett riasztót építeni a banánültetvényére, amikor egy csorda rátámadt. Megpróbált egy fa mögött fedezéket találni, de az egy ormányos olyan súlyosan megsebesítette, hogy azonnal meghalt.

Az elefánttámadások egyre szaporodnak, és már nemcsak az ország egy-egy elszigetelt régióját érintik. Egyre kiterjedtebb területeket tartanak terror alatt az elefántok. A hatóság az elmúlt napok eseményei után arra kérik a gazdálkodókat, hogy ha kimennek a földekre, mindig vigyenek magukkal olyan eszközt, amely szavatolhatja a biztonságukat.

Az ötven éves banánültetvényes gazda halála után a helyiek puskákkal és machetékkel felszerelkezve indultak neki a vidéknek, hogy leszámoljanak a gyilkos elefántokkal. A hatóságoknak csak nehezen sikerült megakadályozni, hogy az egyébként védett állatokat lemészárolják

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez