Harc az önkényes szigetfoglalókkal Kairóban

Egyiptom, Kairó – Két ember meghalt egy tüntetésen Egyiptomban, miután a demonstrálók összeverekedtek a biztonsági erőkkel. A tiltakozó megmozdulást egy földterületi vita váltotta ki.

Az emberek azért vonultak az utcára, mert az egyiptomi hatóságok elrendelték egy Kairó közelében található sziget kiürítését. A kis sziget eredetileg a hadsereg tulajdonában volt és nemrég katonákat is küldtek oda, hogy visszafoglalják. időközben ugyanis, egészen pontosan a 2011.január 25-i Mubarak-ellenes felkelés után a helyiek elfoglalták, és birtokba vették.  A hatóságok szerint a helyiek kihasználták az káoszt az országban, ezért tudták elfoglalni a szigetet. Két, neve elhallgatását kérő tiszt megerősítette, hogy megmozduláson két ember meghalt, de az nem tudni, hogyan. 

  Egyiptom régóta túlnépesedési problémákkal küzd. Az ország területe kicsivel több, mint 1 millió négyzetkilométer, de a 83 milliós lakosság csupán a terület 5 %-át használja, mert a többit sivatag borítja. Egyiptomban több millió ember él nyomornegyedekben, amelyek engedély nélkül épültek, rendszerint értékes termőföldön, amiből egyre kevesebb van az országban. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez