Afrikai csodagyerek Amerika egyik legjobb egyetemén

Afrika, Egyesült Államok – Az Egyesült Államok talán legnagyobb presztízsű műszaki egyeteme, a MIT ösztöndíjat ad a 15 éves Kevin Doe-nak, aki Sierra Leone-ban született. A csodagyerek egy olyan faluban élt, ahol még villany sincs. Saját generátort fabrikált és ezzel még saját rádiót is működtetett!

 Üres óráiban ő volt DJ Focus, akit sokan lelkesen hallgattak Sierra Leone-ban.
Újítók- ez már annak a programnak a neve, melyet a MIT egyik régi diákja talált ki. Ő szintén Sierra Leone-ban született és a MIT- en szerzett diplomát. Most pályázatot hirdetett szülőföldjén az ifjú feltalálók számára. 300- an jelentkeztek és közülük a 15 éves Kevin Doe nyerte el az ösztöndíjat. De más tehetségek is feltűntek: egy vállalkozó szellemű ifjú saját robotot fejlesztett ki otthon!
Sierra Leone Afrika egyik legszegényebb országa, amely eddig inkább a véres háborúk és a gyerekkatonák miatt került be a hírekbe. Az Újítók program épp azt célozza, hogy a tehetséges fiatalok ne kallódjanak el, hanem kapjanak lehetőséget a fejlődésre, akár még Amerika egyik legjobb egyetemén, a MIT- en is. És min dolgozik most a 15 éves csodagyerek? Napelemet tervez, hogy szülőfalujában akkor is legyen áram, ha a mostoha körülmények miatt még mindig nem ér el oda a központi villanyvezeték…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez