Súlyos vonatszerencsétlenség Egyiptomban

Kairótól délre egy vonat és egy minibusz, valamint egy teherautó ütközött. A balesetnek legkevesebb 22 halálos áldozata, és 15 sérültje van. A katasztrófa oka egyelőre nem ismert, de az vélhetően tovább szítja a feszültséget a lakosság és a vasúttársaság között a vasúti közlekedés hiányosságai miatt.

 

Legkevesebb 22 halottat követelt egy súlyos közlekedési baleset hétfő hajnalban Egyiptomban.

 

Az állami televízió és a rendőrség közlése szerint Kairótól délre egy vonat és egy minibusz ütközött össze egy vasúti átjárónál. Későbbi hírek már arról szóltak, hogy a vonat nem csak a busszal, de egy könnyű teherautóval is ütközött.

 

A szerencsétlenségben mintegy 15-en megsérültek.

 

A katasztrófa oka egyelőre nem ismert. A Mena egyiptomi hírügynökség jelentése szerint a vasúttársaság, illetve a belügyminisztérium vizsgálja a történteket, és hivatalos nyilatkozatot tesz majd közzé.

 

A hajnali katasztrófa minden bizonnyal tovább szítja az egyiptomi lakosság felháborodását a közúti, illetve vasúti közlekedés biztonságának súlyos hiányosságai miatt, amiért több egymást követő kormány is felelős. Mindez ahhoz vezetett, hogy az elmúlt években Egyiptomban sok halálos baleset történt.

 

A közlekedési hatóságokat múlt esztendőben rendkívül éles bírálatok érték, miután egy vonat és egy iskolásokat szállító busz ütközésében 50 ember vesztette életét. Az áldozatok többsége gyermek volt.

 

Az ország legsúlyosabb vonatbalesete 2002-ben történt, amikor egy zsúfolt személyszállító vonat hét kocsija kigyulladt, és legkevesebb 360 ember életét vesztette.

 

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez