Halálos beteg a nászutas gyilkos perének koronatanúja Dél-Afrikában

Agydaganattal kórházban kezelik Fokvárosban azt az életfogytig tartó börtönre ítélt gyilkost, aki végzett egy indiai nászutas pár női tagjával. Az ügyészség szerint a férj volt a felbujtó. A koronatanú nem vallott a férjre a bíróság előtt.

Mi történt? Egy indiai nászutas párt elraboltak Dél-Afrikában 2010-ben. A férj sértetlenül előkerült, a nőt viszont fejbelőtték! A férj, aki brit állampolgár, sietősen Nagy Britanniába utazott. A délafrikai rendőrség hamarosan kérte a kiadatását! Miért? Mert a taxisofőr, aki az emberrablás során a párt szállította Fokvárosban, azt vallotta a bíróság előtt: 15 ezer randet ígért neki a férj, Shrien Dewani, azért, hogy szerezzen két bérgyilkost, akik elteszik láb alól nejét! A bíróság hitelesnek fogadta el a taxisofőr vallomását, és őt 18 év börtönre ítélte. A két bérgyilkos közül az egyik 25 évet kapott, mert ő csak segédkezett a gyilkosságban. Aki meghúzta a ravaszt, az életfogytig tartó börtönt kapott.

Csakhogy Mngeni, a gyilkos nem vallott rá a férjre! Sőt, azt állította: brutálisan megkínozták a rendőrségen, és így szedtek ki belőle vallomást. Elmondta a bíróság előtt: a rendőrök ököllel vágtak az arcába, majd pedig nejlonzacskót húztak a fejére! Csak akkor vették le amikor már majdnem megfulladt! Ekkor tette vallomását, melyet a bíróság előtt visszavont. Ezért nagyon számít szereplésére a férj a saját tárgyalásán! A most 34 éves Shrien Dewani az ügyészség szerint a saját neme iránt érdeklődik, és egyáltalán nem akart házasságot kötni! De családja Indiában ragaszkodott ehhez. Ő pedig nem mert nemet mondani, mert attól félt: kizárják a végrendeletből! Ezért belement a házasságba, de eltervezte azt, hogy miképp szabadul meg ifjú nejétől, aki szintén indiai volt, de svéd állampolgár. Ezért Svédország nem hagyta elaludni az ügyet.

A férj minden eszközt bevetett: arra hivatkozott, hogy depressziós, és nem bírná ki a bírósági tárgyalást. Ám végül Nagy Britannia kiadta őt Dél-Afrikának. Most őt is egy fokvárosi kórházba kezelik. A börtönigazgatóság szerint versenyfutás folyik az idővel: nem lehet tudni, hogy meddig él az agydaganattal küzdő gyilkos! Képes lesz- e még vallomást tenni a nászutas gyilkosság ügyében Fokvárosban? Pistorius pere mellett ez a másik nagy szerelmi dráma, amely megtölti a bulvársajtót Dél-Afrikában ahol egy indiai férj a nászút során megölette ugyancsak indiai nejét…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez