Az idegösszeroppanás szélén Oscar Pistorius

Oscar Pistorius a mai tárgyaláson szinte folyamatosan sírt. Az ügyész úgyszólván másodpercről másodpercre haladt a végzetes éjszaka felidézésében.

Gerrie Nel egyre erőteljesebb fogásokat vesz a gyilkossággal vádolt paralimpikonon. Folyamatosan szembesíti Pistoriust régebbi vallomásával, s szinte ugyanazokat a kérdéseket teszi fel. Mihelyt eltérést tapasztal – azonnal lecsap. Nem mindegy neki, hogy a vádlott suttogott vagy halkan beszélt Reevához, akiről azt hitte, hogy az ágyban fekszik. Annak is komoly jelentőséget tulajdonít, hogy Reeva levetetett farmernadrágja hol hevert.

Pistorius szerint rádobta az erősítőre, mert éjszaka zavarta annak a fénye, ámde a kifordított nadrágot később a földön találták meg. Az ügyész változata szerint Reeva veszekedést követően el akart szökni, azért volt ott a nadrág, és miután megijedt a férfitól, be zárkózott a mellékhelyiségbe.Pistorius váltig állítja, legtöbbször sírva, nem volt arról fogalma, hogy Reeva lehet a WC-ben. Rémületében lőtt a feltételezett betörőre, mert azt hitte, ki akar jönni a helyiségből. Megrémült, nem tehetett mást. Az ügyész szerint a sportoló igenis tudta, hogy Reevára lő.

Pistorius ügyvédje számon kérte Nel ügyészen, hogy színpadias játékával érzelmileg összezavarja védencét, aki így nem mindig azt mondja, amit mondani szeretne. Ennek bizonyításaként szünetet kért, és az összeomlott Pistoriushoz bekérette a pszichológusát. Nem sokkal később a bíró, az ügyész javaslatára végül berekesztette a tárgyalást, holnap folytatják.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez