Tutu érsek: méltatlan volt Mandelához, hogy mesterségesen életben tartották!

Amikor Zuma dél-afrikai elnök és más vezetők a halála előtt meglátogatták a 95 éves Nelson Mandelat, akkor látszott, hogy nincs az öntudatánál Dél-Afrika első fekete elnöke. Méltatlan volt ez Madiba-hoz!- írta a londoni The Observerben Tutu érsek, aki az eutanázia mellett foglalt állást.

Nelson Mandela születésének 96-ik évfordulóján, július 18-án vitatja meg Londonban a Lordok Háza az eutanázia kérdését. Az anglikán egyház, melynek Tutu érsek a vezetője volt Dél-Afrikában, ellenzi az eutanáziát, mert az élethez való jogot szentnek tartja. Más véleményen van erről a 82 éves Tutu érsek, aki arról ír, hogy Dél-Afrikában egy halálosan beteg fiatalember két nejlonzacskót húzott a fejére a kórházban miután bevett 12 altatót! Így végezte az életét, mert az orvosok nem könnyítették meg neki a véget. “Szerintem jobb dologra is lehet költeni a pénzt, mint egy súlyosan beteg öreg lélegeztető gépére! Inkább költse a kórház a pénzt egy gyerek születésére! Én is így rendelkeztem! Egész életemben az életre buzdítottam az embereket, de most meg kell tanulnom azt, hogy a halálba kísérjek másokat!”- hangsúlyozza Tutu érsek, aki az apartheid idején együtt küzdött Nelson Mandelaval a színesbőrűek jogaiért.

Nem titok: az apartheid idején haragudtam Istenre!- írja Tutu érsek. De most már csak az emberekre haragszom. Olyan emberekre, akik hasznot húznak abból, hogy a halálosan beteg és mesterségesen életben tartott Nelson Mandela mellett fényképeztessék magukat! Az agoniaban és a szenvedésben semmi szent nincsen!- érvel az eutanázia mellett a 82 éves Desmond Tutu érsek, aki a brit The Observerben fejtette ki a véleményét.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez