Folytatja terrorellenes hadjáratát az Egyiptomi hadsereg

A Sínai-félsziget északi részén a hadsereg vasárnap 14 iszlamista fegyveressel végzett – jelentette a biztonsági erők szóvivője.

 Mohamed Szamír a Facebook közösségi oldalon megjelent közleményéből az is kiderül, hogy a fegyveres erők szombaton megsemmisítettek “terroristák és takfírik (muzulmánokat hitetlennek nyilvánítók) számos gócát”, és letartóztattak 47 kőrözött személyt. A MENA egyiptomi hírügynökség szerint a harcok a Gázai övezettel közös határtól nem messze, Sejk Zuvejid beduinok lakta város mellett folytak.

Ugyanott, rakéta csapódott be egy lakott területre, megölve négy gyermeket. Biztonsági források szerint a lövedéket valószínűleg helyi dzsihadisták indították, akik célpontjában a régióban operáló katonák voltak.
Ugyancsak biztonsági források szombaton azt jelentették, hogy egy rajtaütés során a fegyveres erők megölték az Anszár Beit al-Makdisz terrorcsoport legkevesebb 25 tagját.

Kairó heves harcokat vív az ország területén működő dzsihadista milíciák ellen, amelyek jelentősen aktivizálódtak, miután a hadsereg tavaly nyáron eltávolította a hatalomból az iszlamista Mohamed Murszi elnököt. A biztonsági erők hadműveleteinek legfőbb színtere a Gázai övezettel és Izraellel határos Sínai-félsziget. A legutóbbi összecsapásokat az előzte meg, hogy pénteken ismeretlenek agyonlőtték a fegyveres erők két magas rangú tisztjét.

Az Egyiptomban betiltott al-Dzsazíra katari székhelyű hírtévé jelentése szerint a merénylet után a légierők a szombat hajnali órákban heves bombázás alá vették a Sejk Zuvejidtől délre fekvő el-Dzsóra vevű falu környékét. Szemtanúk arról számoltak be, hogy a légitámadás nem kíméli a helyi lakosságot sem.

A Twitter mikroblogon megjelentek olyan – hivatalosan nem megerősített – bejegyzések is, amelyek sok civil áldozatról számolnak be. Aktivisták nyilvánosságra hoztak listákat, amelyek a halottak nevét és életkorát is tartalmazzák.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez