Aranyérmébe került a félmeztelen győzelem a francia-algériai bajnoknak

Megfosztották első helyétől az EB győztesét a 3000 méteres akadályfutásban: Mahiedine Mekhiri-Bennabad levette trikóját még mielőtt átszakította volna a célszalagot Zürichben.

A zsűri kezdetben csak megdorgálta a futballistákat utánzó 29 éves francia-algériai bajnokot, de a spanyolok megóvták a győzelmet a szabályzatra hivatkozva. Az ő versenyzőjük ugyanis negyedik lett, de így bronzéremhez juthatott. A francia csapat fellebbezett, de a zsűri a spanyoloknak adott igazat. “Túlságosan tisztelem ahhoz a sportot, hogy bármit is hozzáfűzzek ehhez!”- mondta a döntés után a kizárt bajnok, akinek nem ez az első furcsa szereplése a stadionban.

Mekhiri-Bennabad 10 gyerekes koldusszegény algériai bevándorló családban született. Számára minden a sport, amely a felemelkedést hozta meg a számára. Győzni akarása olykor kissé messzire megy: 2011-ben összeverekedett egy vetélytársával a stadionban, Monacóban. Egy másik versenyen hasba bokszolta egy 14 éves rajongóját. ” A győzelem nálam eufóriát okoz, ilyenkor nem nagyon tudom, hogy mit is csinálok!”- írta akkor az esetről a Facebookon. Valószínűleg most is ez történt: a biztos győzelem reményében vette le trikóját és futott be félmeztelenül a célba Zürichben az atlétikai Európa bajnokságon. Ráfázott: a zsűri elvette aranyérmét, melyet a francia-algériai futó a 3000 méteres akadályfutásban szerzett Zürichben az Európa bajnokságon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez