Összeugrott Elefántcsontpart és Ghána

A Tullow olajtársaság nyugtatgatja a feleket, nem teljesen önzetlenül, a nemzetközi nagyvállalat addig sem akarja abbahagyni a kutatást és a kitermelést, amíg a tulajdonjogokon vitázik egymással Elefántcsontpart és Ghána.

Nyílt terepen, azaz a tengeren vitáznak két nyugat-afrikai ország „olajosai”. Elefántcsontpart és Ghána az egymásnak feszülő két szomszéd. Mindkét fél magának követeli a kutatás, kiaknázás helyszínét, a felségvíz miatti csetepatéba pedig immáron beleszólt, ha nem is nevető harmadikként, de közvetlenül érintettként a Tullow olajtársaság, annak is a vezérigazgatója, Aidan Heavey.

A fejleményekre reagáló vállalati csúcsvezető szerint az egyeztetési folyamat – alkalmasint a nemzetközi bírósági eljárás – alatt is lehet olyan intézkedéseket hozni, amelyek alapján a projektek nem állnak le, ellenkezőleg, haladnak előre. A tíz projektjét féltő Tullow egyelőre az ideiglenes intézkedésekért szállt csatába, abban bízva, hogy szakemberei kutathatnak és fúrhatnak tovább a tenger fenekén.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez