Tízen haltak meg egy valóságshow forgatásán helikopterbalesetben

Két argentin és nyolc francia állampolgár, köztük Camille Muffat olimpiai bajnok úszó, Alexis Vastine ökölvívó és Florence Arthaud vitorlázó vesztették életüket Argentínában, amikor két helikopter ütközött össze egy valóságshow forgatásán.

A baleset az ország északnyugati régiójában, La Rioja tartományban, Villa Castellitől nem messze történt, amikor a TF1 csatorna Dropped című valóságshowjának forgatásán a levegőben összeütközött a sportolókat szállító helikopter a szintén a stábhoz tartozó másik forgószárnyassal.

Hivatalos párizsi források megerősítették, hogy a nyolc francia áldozat között van Camille Muffat aranyérmes olimpiai úszó, Alexis Vastine olimpiai bokszoló, valamint Florence Arthaud vitorlázó is. A helyi hatóságok szerint a balesetet – amely jó időjárási körülmények között történt – senki sem élte túl. Az AFP információi szerint a helikopterek La Rioja és Santiago del Estero tartományok közigazgatásának tulajdonában álltak. A TF1 tévécsatorna hivatalos közleményben jelentette be, hogy

“A csatorna munkatársaival egy emberként állunk a Dropped forgatásán történt baleset áldozatainak családja mellett.”

A Dropped valóságshow-jában két, hírességekből álló csapatot tesznek ki a vadonban, akik ezek után alapvető túlélő-felszereléssel keresik útjukat a civilizáció felé.

Fotó: a három francia sportoló, mielőtt beszálltak volna a helikopterbe. Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez