A Charlie Hebdo címlapjára került az argentin helikopterbaleset

A két argentin és nyolc francia állampolgár – köztük három olimpiai bajnok sportoló életét követelő – helikopterbalesetről készített karikatúrával a címlapján jelent meg a Charlie Hebdo francia szatirikus lap.

A franciaországi helyhatóság választások előtt néhány nappal az újságárusokhoz került kiadás borítóján François Hollande államfő és miniszterelnöke, Manuel Valls látható egy, a kietlen argentin sivatag felett zuhanó helikopter pilótaülésében.

A karikatúra nyilvánvaló utalás a kabinet népszerűségének mércéjéül is szolgáló francia helyhatósági választásokra, a Charlie Hebdo rajza szerint pedig kevés esély mutatkozik arra, hogy az államfő ki tudja venni gépét a zuhanásból.

Argentínában március 10-én ütközött össze a Drooped túlélő-valóságshow forgatásán két forgószárnyasa tíz ember életét követelve. A gépeket vezető két argentin pilóta mellett életét vesztette nyolc francia állampolgár, köztük három olimpiai bajnok sportoló is.

A Charlie Hebdo akkor került a világsajtó címlapjaira, amikor január hetedikén iszlám szélsőségesek támadták meg a lap párizsi szerkesztőségét, megölve nyolc karikaturistás és az újság másik hét munkatársát bosszúból azért, mert korábban Mohamed prófétáról publikáltak gúnyrajzokat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez