34 embert vitt magával a halálba egy tizenéves lány Nigériában

Az öngyilkos merényletet Borno állam fővárosában, Maiduguriban történt, ahol hat éve indította meg felkelését a szélsőséges iszlamista Boko Haram lázadó-és terrorista szervezet. Szemtanúk legkevesebb 34 halálos áldozatról számoltak be.

Biztonsági források azt közölték, hogy egy tizenéves lány robbantotta fel magát Maiduguri egyik legforgalmasabb piacán. Közben helyi lakosok elmondták, hogy a merénylet idején nagy volt a sürgés-forgás a piacon. Rengetegen éppen bevásárolni készültek vagy taxira vártak, amikor a merénylő működésbe hozta a testére erősített robbanószerkezetet.

A halálos áldozatok számáról eltérő információk láttak napvilágot. A nigériai hatóságok először 12 halálos áldozatról számoltak be, míg szemtanúk azt mondták, hogy legkevesebb 34 ember vesztette életét. A hatóságok később jelezték, hogy a halálos áldozatok száma nagy valószínűséggel emelkedni fog, mivel sok kórházba szállított sérült válságos állapotban van.

Közben a rendőrség jelezte, hogy körülbelül 500 méterre a merénylet helyszínétől sikerült egy második öngyilkosjelölt támadót elfogniuk. A hatóságok meg vannak győződve arról, hogy a Boko Haram radikális iszlamista terrorszervezet áll a mostani támadás hátterében is.

Maiduguri Északkelet-Nigéria legnagyobb városa és egyben gazdasági, illetve kereskedelmi központja. Pár napja több mint 50 ember vesztette életét a városban, amikor a terroristák több bombát is felrobbantottak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez