Lendületben a nigériai hadsereg a Boko Haram ellen

A nigériai katonáknak sikerült elfoglalniuk Borno állam egyik legnépesebb városát a radikális iszlamista Boko Haram lázadó- és terrorista szervezettől.

A nigériai hadsereg egy hete indított támadást Bama ellen, amely körülbelül 160 km-re található Maiduguritól, Borno állam központjától. Most azt jelentette, hogy a sikeres offenzíva után a lázadók szétszóródtak, és egy részük Csád felé menekült. Halálos áldozatokról és sérültekről nem érkeztek hírek. A nigériai katonai források azonban jelezték, hogy a lázadók komoly veszteségeket szenvedtek, de számokat már nem közöltek. Közben a Boko Haram elleni offenzívát irányító Olukolade tábornok a twitteren jelentette be, hogy nem sokkal Bama elfoglalása után a katonáknak sikerült ellenőrzésük alá vonniuk Gonirit is.

A nigériai kormány azonban arra figyelmeztette a lakosságot, hogy a Boko Haram továbbra is komoly veszélyt jelent, arra kell számítani, hogy a lázadók újracsoportosítják erőiket, és könnyebb célpontok után fognak kutatni, hogy bosszút álljanak. A  Boko Haram ellen harcoló egységeket új fegyverekkel és eszközökkel fogják felszerelni, hogy növeljék a katonát harci kedvét, illetve csapásmérő képességét.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez