Horror Zimbabwéban: Turisták előtt falt fel egy embert a vérszomjas krokodil

Sokként érte a külföldi turistákat a Zambézi folyón tett hajókiránduláson, amikor megpillantottak egy hatalmas krokodilt, amely éppen egy halott ember testrészeiből lakmározott. A zimbabwei vadvédelmi hatóságok szerint az áldozat nagy valószínűséggel egy orvvadász volt.

Egy brit turistacsoport vette észre a hatalmas krokodilt és áldozatát. A turisták először nem hittek a szemüknek, amikor megpillantották a hatalmas állatot, és elborzadtak, amikor a hajóval közelebb mentek hozzá. Akkor vették észre, hogy a krokodil egy emberi holttestet fal fel éppen. „A hatalmas állat már félig megette áldozatát” – mondta az egyik szemtanú, aki megjegyezte, hogy még soha az életében nem látott ilyen szörnyűséget.

A turistacsoport vezetője azonnal értesítette a zimbabwei és a zambiai hatóságokat. Mire azonban a fegyveres vadőrök kiértek a helyszínre, a holttestnek már nyoma sem volt. A zimbabweiek jelezték, hogy az áldozat nagy valószínűséggel egy szökésben lévő orvvadász volt. A vadasparkban ugyanis pár napja egy 13 tagú orvvadász bandát lepleztek le a vadőrök, akik éppen elefántokra vadásztak.

A zimbabweiek jelezték, hogy rajtaütés közben egy orvvadásszal a helyszínen végeztek, a többieknek azonban sikerült elmenekülniük. A zambiai hatóságok pedig elmondták, hogy nemrég kilenc orvvadásznak sikerült átkelnie a Zambézi-folyón. A feltételezések szerint a krokodil áldozata valószínűleg megsérült a vadőrökkel vívott harcban, és amikor megpróbált átúszni a folyón, a krokodil elkapta és megölte.

A vadőrök jelezték, hogy a folyó hemzseg a krokodiloktól, de ritka, hogy azok emberekre támadjanak. Az elmúlt egy évben csupán három halálos kimenetelű krokodiltámadásról tudnak a helyi hatóságok.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez