Öt év börtön félmeztelen fotókért az interneten

Ezzel fenyegette meg a szebbik nemet Thaiföld kulturális minisztériumának szóvivője. Szerinte az “erkölcstelen fotók” sértik a közízlést, és az internet-törvény ezt akár ötéves börtönnel is büntetheti. Azt nem mondta meg, hogy miképp azonosítják a félmeztelen hölgyeket.

A világhálón ugyanis csakis a szép mellek látszanak, alig vagy sehogyan sem takarva, de az arcok nem. Ezek a képek igen népszerűek manapság az internetezők körében egész Thaiföldön, sőt külföldön is. Ám a katonai kormányzat, mely múlt májusban vette át a hatalmat Thaiföldön, szereti magát az erkölcsök őrének beállítani. A kormány különösen utálja az internetet, ahol úgy lehet bírálni a hatalmat, hogy az nehezen tud visszaütni. Ezért a kulturális minisztérium, amely Thaiföldön az internetet felügyeli, minden alkalmat megragad, hogy lesújtson azokra, akik megsértik az ezzel kapcsolatos törvényt. Amely tiltja a többi között “obszcén, a közerkölcsöt sértő képek közlését”. Aki ezt megszegi, az öt év börtönt is kaphat a katonai rendszer jóvoltából.

Ám a hölgyek is ismerik a szándékosan homályosan megfogalmazott internetes törvényt. Ezért a fotók úgy készülnek, hogy ha minimális mértékben is, de a melleken van valamilyen ruhadarab. Vagyis minden látszik ugyan, de a cenzorok is megkapják azt Thaiföldön, ami nekik jár .

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez